Recept

Halstrad röding med pesto & ljummen trädgårdssallad

Halstrad röding med pesto & ljummen trädgårdssallad
Anna Pettersson
Skriven av Anna Pettersson
Pesto
Du behöver:
  • 1 kruka basilika (100g)
  • 70 g riven parmesanost
  • 50 g lättrostade pinjenötter
  • Saften av 1 citron
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Salt
Gör så här:
  • Mixa ihop pinjenötter, parmesan, basilika, citronsaft och vitlök i en mixer. Tillsätt sedan olivoljan lite i taget.
  • Smaka av med salt.
  • Trädgårdssallad med karamelli-
  • serad citronolja 
Karamelliserad citronolja
Du behöver:
  • 2 citroner
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • En nypa salt
Gör så här:
  • Halvera citroner och lägg dem med snittytan nedåt i en torr och het stekpanna/stekbord i ca 3-4 minuter.
  • Pressa citronerna och blanda saften med kallpressad rapsolja och salt.
Trädgårdssallad
Du behöver:
  • Blancherade
  • sparrisknoppar
  • Sockerärtor
  • Rädisor, halverade
  • Tunt mandolinad polkabeta
  • Morötter i olika färger, hyvlade med rotfrukts-
  • skalare
  • Finstrimlad salladslök
  • Ärtskott

Tips: lägg de hyvlade morötterna i isvatten en stund så blir dom vackert krulliga.

Gör så här:
  • Vid servering: Sautera sockerärtor, sparrisknoppar och rädisor i lite av den karamelliserade citronoljan. 
  • Blanda ihop med resterande grönsaker.
Halstrad röding
Du behöver:
  • 1 rödingfilé, urbenad och delad på hälften
  • Salt
Gör så här:
  • Hetta upp en stekpanna /stekbord tills den är rykande het.
  • Salta rödingen och halstra den sedan på skinnsidan i ca 3-4 minuter.
  • Skinnet får ett riktigt vackert mönster. Låt rödingen vila klart i någon minut.

Smaklig måltid!