Recept

Lammköttbullar med tomatsallad och basilikayoghurt

Lammköttbullar med tomatsallad och basilikayoghurt
Anna Pettersson
Skriven av Anna Pettersson

För fyra personer

Lammköttbullar
Ingredienser
  • 500 g lammfärs
  • ½ kruka timjan, bladen
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • finrivet skal av en citron
  • 2 tsk salt
  • peppar efter smak
  • smör att steka i
Gör så här
  1. Finhacka timjan och blanda ihop den med de övriga ­ingredienserna.
  2. Rulla köttbullar av färsen och stek i smör på hög värme tills köttbullarna fått färg (ca 3-4 minuter).
  3. Köttbullarna får gärna var rosa i mitten.
Basilikayoghurt
Ingredienser
  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kruka basilika, bladen
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • finrivet skal av en citron
  • 1 krm salt
Gör så här
  1. Mixa alla ingredienser förutom yoghurten i en mixer till en slät konsistens.
  2. Vänd ner basilikablandningen i yoghurten och smaka eventuellt av med mer salt.
Tomatsallad
Ingredienser
  • 500 g blandade tomater i olika färger
  • 1 rödlök
  • 3 små gurkor eller ½ stor
Gör så här
  1. Skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Skär rödlöken tunt eller hyvla den med en mandolin.
  3. Skär gurkan i önskad form och storlek.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och fördela sedan på tallrikar.