Recept

Ljummen grönkålssallad med granatäpple, rödlök, mandel och äpple

Grönkålssallad
Anna Pettersson
Skriven av Anna Pettersson

För 4 personer

Du behöver:
  • 25 g smör
  • 150 g grönkål
  • 1 granatäpple
  • 1/2 dl mandelflagor
  • 1 äpple
  • 1/2 rödlök
  • salt
Gör så här:
  1. Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
  2. Kärna ur granatäpplet och använd hälften av kärnorna till salladen.
  3. Skär rödlöken tunt.
  4. Skär äpplet i önskad storlek.
  5. Skär bort rotstocken på varje grönkålsblad och finstrimla kålen.
  6. Fräs grönkålen i smör i cirka 4 minuter tills den mjuknat något, smaka av med salt.
  7. Blanda ihop grönkålen med de övriga ingredienserna i en skål, servera salladen ljummen eller varm.