Recept

Rencarpaccio med lingonchutney och syltade kantareller

Rencarpaccio
Anna Pettersson
Skriven av Anna Pettersson
Rencarpaccio
Ingredienser
  • 300g reninnerfilé, fryst
  • Brysselkål
  • Västerbottenost, tunt hyvlad
  • Syltade kantareller
  • Lingonchutney
  • Brynt smör
  • Flingsalt
  • Nymalen peppar
Gör så här
  1. Ta fram reninnerfilén ur frysen och låt den tina något.
  2. Putsa köttet fri från hinnor.
  3. Skär lövtunna skivor med en vass kniv och fördela köttet på fyra tallrikar.
  4. Strö lite flingsalt och nymalen svart-peppar över.
  5. Lägg på de syltade kantarellerna, lingonchutneyn, hyvlad Västerbottenost och brysselkålsbladen.
  6. Avsluta med några droppar brynt smör.
Lingonchutney
Ingredienser
  • 2 dl lingon, färska eller frysta
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 lagerblad
  • en bit kanelstång
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör
Gör så här
  1. Smält smöret och fräs lök, lagerblad, kanelstång och kryddnejlikor 4-5 min utan att det bränns.
  2. Tillsätt lingon, honung, balsamvinäger och salt.
  3. Sjud 20-30 min tills vätskan kokat in och chutneyn fått en fastare konsistens.
  4. Låt svalna innan du häller upp på burk.
Brysselkål
Ingredienser
  • Brysselkål, 10 st
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm flingsalt
Gör så här
  1. Plocka de yttersta bladen från brysselkålen och vänd upp med olivolja och flingsalt.
Syltade kantareller – 100 g kantareller, finns att köpa fryst
Ingredienser för lag
  • 2 kvistar timjan, krossad
  • 2 enbär
  • 2 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
Gör så här
  1. Rensa kantarellerna och lägg dem i en skål.
  2. Koka ihop alla ingredienser till lagen och häll den över kantarellerna.
  3. Täck skålen med plastfilm och låt stå i några timmar.