Recept

Ugnsbakad pumpa med fetaost, granatäpple & pumpafrön

Ugnsbakad pumpa
Anna Pettersson
Skriven av Anna Pettersson

För 4-6 personer

Du behöver:
  • 1 liten butternutpumpa
  • 80 g fetaost (1/2 paket)
  • 1 granatäpple
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • färsk timjan
  • 25 g smör
  • 1 msk matolja
  • salt
Gör så här:
  1. Kärna ur granatäpplet och använd hälften av kärnorna till pumpan.
  2. Skala och halvera pumpan, gröp ur kärnorna och skär pumpan i mindre bitar.
  3. Lägg pumpan i en ugnssäker form och blanda runt med några kvistar färsk timjan, olja och salt.
  4. Tillsätt några klickar smör och sätt in formen i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  5. Toppa med fetaost, pumpafrön och granatäpple.