Sponsrat

Conclean – Med Reningsverk i Världsklass

Villatidningen
Skriven av Villatidningen
Det spelar ingen roll om du bor på en rik skånsk mylla, bland västkustens klippor, i den småndska skogen, på en skärsgårdsö, i en djup dalgång eller på högfjället. Concleans minireningsverk och tankar från tyska Graf är anpassade för nordiskt klimat och klarar både jord, berg, sand och sten.

De passar i stort sett alla markförhållanden, kommenterar Niklas Eckerblom, vd på anläggningsföretaget Enskilda Avlopp. Idag är produkterna i Concleans sortiment de enda Niklas använder när han utför installationer av minireningsverk. Anledningen, menar han, är att reningsverken från Graf går enkelt att montera och känns tryggt att lämna över till kunden. Minireningsverken har en robust och högkvalitativ konstruktion, klarar våra tuffa nordiska utsläppskrav och ger god driftsäkerhet över tid.

Att få Graf-tanken på plats är heller inte speciellt svårt om du tar hjälp av en entreprenör som kan bistå dig hela vägen genom projektet. Entreprenören erbjuder även att ordna med ansökningshandlingar, grävning av provgropar och dokumentation inför kommunens efterföljande besiktning. Själva installationen tar sedan mellan tre och fem arbetsdagar att fullgöra. Den avslutas med en genomgång och överlämning av drift, skötsel och underhåll. Minireningsverket tar hand om allt avloppsvatten från hushållet. Avloppslam blir kvar i tanken och renat vatten sprids ut i naturen.

– Vi använder Grafs efterpolering efter minireningsverken för att få ett dolt utsläpp i marken, med en bra spridning av det renade avloppsvattnet, säger Niklas.

Graf efterpolering består av makadam och efterpoleringskassetter. Men Graf-verken är inte bara funktion. De är även ett estetiskt utseende.

Reningsverk_1_200dpi_web

– Många villaägare lägger mycket tid på sina trädgårdar och då är Graf det absolut bästa valet. Det gröna locket syns knappt, det ligger i marknivå och det går att köra gräsklipparen rakt över locket, säger Niklas.

Dessutom har det medföljande teknikskåpet en tidlös design som smälter in på fastigheten där det ska monteras.Niklas tycker att Concleans företagskoncept har gjort det enkelt för både fastighetsägare och entreprenörer, inte minst när det gäller att möta kommunernas krav.

Avloppsreningen garanteras i form av en processgaranti när ett serviceavtal är tecknat mellan fastighetsägare och Conclean.

Concleans serviceavdelning är minst sagt professionell och som entreprenör känns det tryggt och säkert attmna över det rdiga projektet till kunden med vetskapen att kunden är i Concleans trygga händer lång tid framöver, avslutar Niklas.

CONCLEAN

Är en agentur för tyska minireningsverk och tankar av märket Graf i Sverige. De skräddarsyr idag reningsverk för 1–300 hushåll och uppåt i storlek. Grundpelarna i deras kvalitetsarbete är regelbundna kontroller, processgarantier och grundlig dokumentation.

 Klicka här för att komma till Conclean

conclean-logo