Sponsrat

Energi och Värmepumps-
mannen AB

Villatidningen
Skriven av Villatidningen
Med över 25 års erfarenhet, nästan 10 000 installerade värmepumpar, bred kompetens och nöjda kunder, kan Värmekällan Väst AB stolt säga att de har vad som krävs när det kommer till service och installation av värmepumpar och Kylmaskiner.

Nu har familjeföretaget expanderat och tagit över Energi och Värmepumpsmannen här i Halland. – Vi har idag ett stort förtroende och märker att kunderna är väldigt nöjda, det vill vi även bygga in i Energimannen, säger ägaren P-O Kallies om nyförvärvet.

I början på 1990-talet startade P-O Kallies Sveriges allra första IVT-center och lade då upp modellen för hur tillverkaren IVT skulle arbeta utåt marknaden. Efter att ha bedrivit värmepumpsföretag under många år, både i Sverige och utomlands, startade han tillsammans med sin son, Värmekällan Göteborg AB, ett företag som servar alla typer av värmepumpsfabrikat. Samtidigt så fortsatte försäljningsverksamheten av värmepumpar under namnet IVT center väst. Målet att bredda verksamheten på västkusten ledde till det senaste förvärvet, Energi och Värmepumpsmannen, som togs över helt och hållet förra året.

Vilka är dina ambitioner med Energi och Värmepumpsmannen?

– Nu ägs Energimannen av Värmekällan Väst AB, familjeföretaget som jag äger och driver tillsammans med min son Michael som är VD. Vi har idag ett stort förtroende och märker att kunderna är väldigt nöjda,  det vill vi även bygga in i Energimannen. Den kunskap och erfarenhet som vi och vår personal besitter gör att vi vet vad våra kunder kräver och utför anläggningar med högsta kvalitet och omsorg. Här i Halmstad vill vi fortsätta bedriva verksamhet med försäljning  och service, men nu med mycket mer fokus på service där vi ser att marknaden växer. Våra fjorton service- och kyltekniker har bred kompetens inom både kyl, el och vvs, vilket gör att vi kan erbjuda service av alla typer av värmepumpsfabrikat.

– I och med de stora förändringar som vi gjort så känns det som ett helt nytt bolag här i Halmstad. Vi har bland annat gjort förenklingar i logistiken, en stor del av personalen har bytts ut och ekonomistyrningen sker idag centralt från huvudkontoret i Göteborg. Vi är helt enkelt mycket effektivare idag, säger P-O Kallies.

Med så pass lång erfarenhet har familjeföretaget samlat på sig en hel del referenser av nöjda kunder, vilket borgar för trygghet och kvalitet för alla installationer som utförs och servas.

– Vi har den kompetens och erfarenhet som krävs, och de goda omdömen som vi fått under åren är ett kvitto på det. Den tryggheten vill vi att alla våra kunder ska känna, såväl  befintliga som nya kunder här i Halmstad. Vi täcker hela södra regionen i Halland, från Varberg till Falkenberg, Halmstad, Båstad och Bjärehalvön med personal från Energimannen.

Vad innebär er Nöjd-Kund-Garanti?

– Vi följer alltid upp våra kunder och installationer och följer IVT:s krav för att kunna hålla garantin för våra kunder. Inom en femårsperiod efter en installation så återkommer vi alltid två gånger.  Många kunder tecknar  dessutom serviceavtal med oss där vi varje eller vartannat år gör personliga besök och kontrollerar värmepumpens prestanda och funktion. Vi tycker det är väldigt viktigt med det personliga besöket  där kunden får ett besök av oss och kan ställa frågor och få hjälp med funktioner eller inställningar.

– Skulle mot förmodan något oväntat inträffa,  så har vi dessutom jour dygnet runt under hela året. I och med de stora anläggningar som vi sköter (upp till 40 borrhål), bland annat åt kommuner och skolor så är det krav på att vi alltid är anträffbara. Det är något som även våra privatkunder kan dra nytta av under hela värmepumpens livstid. Det går alltid att få tag på oss, till och med på julafton eller midsommar, avslutar P-O Kallies.

Energimannen logotyp