Sponsrat

På tjotta med … Bingo Rimér

Villatidningen
Skriven av Villatidningen
Ett samtal om livets nödvändigheter.
Han lämnade storstadens puls för en 20-talsdröm i Stockholms skärgård, men skilsmässan tog honom till staden igen. Bara för att vända. Nu är han tillbaka – den här gången i grannens hus.

Det var sommaren 2010 när Bingo Rimér och exfrun Katrin Zytomierska fått sitt första gemensamma barn som de plötsligt började längta efter att fly storstadslivet och känna gräs under fötterna. Genom Katrins blogg fick de tips om ett idylliskt sommarhus i Stockholms skärgård som skulle hyras ut. De skrev kontrakt och flyttade in, men det tog inte många dagar innan de insåg att det perfekta huset hade en stor nackdel – det låg på den skuggiga sidan av ön. Så varje eftermiddag när mörkret la sig över den egna tomten tog de barnvagnen och promenerade över till den andra sidan för att njuta eftermiddagssol och solnedgång. Snart hade de lärt känna grannarna i ett vackert gult 20-talshus på den soliga sidan och informerat dem noga om att de gärna skulle vilja köpa om deras hus om det någonsin skulle komma ut på marknaden. Att det skulle bli redan samma höst hade de aldrig trott!
– Lyckan var fullkomlig när vi fick köpa drömhuset. Vi trivdes ju så bra på ön och nu skulle vi få sol också, säger Bingo och ler vid minnet.

Paret inledde genast med en omfattande renovering. Väggar målades, golv slipades och kök och badrum byttes ut.
– Toalettlösningen var något jag bävat för. Det är inte tillåtet med vattentoalett på ön och vem vill springa omkring med bajspåsar på semestern, frågar han sig med ett skratt.Lösningen kom med en Cinderella. Paret hittade den av en slump på ett byggvaruhus och blev helt sålda över den smarta konstruktionen. Så sålda att de köpte en till gästhuset också.

Efter fem långa år och åtskilligt mer blod, svett och tårar var huset äntligen klart och precis som de ville ha det. Men då var skilsmässan ett faktum. Paret förblev vänner men Katrin fick behålla huset i skärgården och Bingo flyttade tillbaka till stan. Ganska snart insåg han att han saknade ölivet, men knappt hade han hunnit börja fundera hur han skulle stå ut med saknaden när plötsligt det risiga grannhuset intill hans gamla till salu. Bingo slog till direkt.
– Det kunde ju inte bli bättre. Särskilt för barnens skull är det perfekt att jag och Katrin har tomterna bredvid varandra, konstaterar Bingo nöjt. Den enda nackdelen är att han står inför en ny totalrenovering, med den förra fortfarande färskt i minnet.
– Men nu har jag gått på alla renoveringsnitar en gång och vet i alla fall hur jag vill och hur jag inte vill ha det. Och en ny Cinderella är bland det första jag kommer köpa in!

Cinderella_20ar_web

Fem snabba med Bingo

Ditt bästa toalettminne?
– Det var när jag var på fest hos Paris Hilton i Los Angeles och gick och kissade på hennes toalett samtidigt som hon var i sitt sovrum, vägg i vägg. Det var så surrealistiskt att jag var tvungen att ringa en kompis i Sverige och bara: ”Tja, vet du vad jag gör just nu?”

Ditt sämsta toalettminne?
Det var på ett skoldisco när jag var tolv år. Tjejen jag gillade gick in på toaletten efter mig och det visade sig att jag hade glömt att spola.

Toaletter jag minns …
Det var i höstas i Dubai när jag skulle gå på toaletten med min son och det bara var ett hål i marken. Jag har ju sett sådana toaletter förut, men för honom var det första gången. Hans min och skrattet som följde när han sa åt mig att sätta mig, det glömmer jag aldrig.

Det här gör jag alltid på toaletten …
Jag pillar med telefonen. Annars försöker jag att inte hålla på så mycket med mobilen när jag är med barnen, så därför blir det lätt hänt att jag fastnar med den på toaletten istället.

Nödvändigt på toan, förutom papperet?
Att ha rinnande vatten är ju alltid trevligt, och någon form av doftneutraliserare. Om man inte har en Cinderella förstås, då behövs inte det.

Fakta
Namn: Bingo Rimér
Ålder: 41 år
Bor: I Stockholms skärgård
Familj: Barnen Nova, 13, Rambo, 6 och Ringo, 3.
Gör: Fotograf och entreprenör.
Aktuell med: Fotoutställning med egna bilder från åren 1995 och 2005.
Toalett: Cinderella Comfort

 

Klicka här för att komma till Cinderella

logo_web_cinderella