Inspiration Trädgårdstillbehör

Nya utemöbler

Gåsens Lada Utemöbler - ett miljövänligt alternativt
Gabriella Lindau
Skriven av Gabriella Lindau
Är det dags att inreda ute med lite nya möbler i år? Här kommer lite inspiration med några av årets nyheter på marknaden.

Tips på vägen!

  1. Tänk igenom vilka ändamål du vill fylla. En ordentlig matgrupp, en loungeavdelning eller plats för solstolar. Vad prioriterar du?
  2. Det ska kännas rymligt och luftigt, mät därför först upp uteplatsen och välj storlek på möblerna
    efter den ytan som finns.
  3. Provsitt/ligg innan du köper. Utemöblerna ska vara lika sköna att sitta/ligga i som vackra att se på.
  4. Alla möbler som inte är underhållsfria ska flyttas in och ut varje år. Går de att förvara på ett smidigt sätt?

Bara Vara är en helt ny och spännande serie loungemöbler på hjul i generösa dimensioner. Fåtöljen och divanen kan kombineras på oändligt många vis och tack vare att möblerna har hjul, som är låsbara, kan de enkelt flyttas runt efter sol och skugga. Avtagbart lock ger möjlighet till smart förvaring.

Bara Vara, soffa på hjul

Bara Vara, soffa på hjul

 

Matgrupp Trosa i vitt trä och vit massiv fjäderstål. Runt utebord med gungbara stolar, en sommarklassiker! Mått bord: Ø103 cm. 

Trosa - en klassiker

Trosa – en klassiker

 

New Yorks takterrasser gav inspiration till designern Mette Skjærbæk när hon formgav Float. De breda och djupa kuddarna är placerade på en metallram som håller allt på plats och erbjuder en härlig viloplats. 

Float av designern Mette Skjærbæk

Float av designern Mette Skjærbæk

 

Gåsens Lada Utemöbler tillverkar utemöbler i klassisk form, men sticker ut från mängden i sina glada färger. Nu utmärker de sig ännu mer från vanliga utemöbler genom att vara tillverkade i framtidens trä; ovanligt hållbara och miljömärkta Accoya. Accoya är ett av få träslag som är Svanenmärkt och är på så sätt ett miljövänligt alternativ till alu- minium, plast och tropiskt trä, så som teak. 

Gåsens Lada Utemöbler - ett miljövänligt alternativt

Gåsens Lada Utemöbler – ett miljövänligt alternativt

 

Soffa A3 i loungemodell har tagits fram i samarbete med formgivarna Maria Håård och Jan Olof Ågren. En soffa gjord för två, perfekt för de riktigt sköna stunderna utomhus. Från Grythyttan.

Soffa av formgivarna Maria Håård och Jan Olof Ågren.

Soffa av formgivarna Maria Håård och Jan Olof Ågren.