Nordens största bomässa tar klivet in i framtiden

2024-05-26

Bo & Bygg, med underrubriken ”Från husgrund till drömhem”, är det nya namnet på Nordens största boendemässa. Här får alla boendeformer plats – det egna huset såväl som bostadsrätten. Här skapas också framtidens inspiration för inredning, utemiljö, ny teknik och mycket annat.

Den 10 september öppnas dörrarna till nordens största boendemässa. Vad vill nya Bo & Bygg erbjuda? Göran Ekberg, projektchef för Bo & Bygg:
• I det moderna samhället så pratar man inte om sin lägenhet eller villa, utan om sitt boende och byggande. Efter undersökningar som vi gjort så kom vi fram till att vi skulle förenkla och modernisera.
• Vi har alltid pratat om att man är på väg in i och från ett boende. Men nu utvecklar man sitt boende. Vår möjlighet är att kunna hjälpa till med att skapa något nytt. Det gör vi genom tre värdeord ; kompetens, inspiration och passion.

Kan du berätta lite om konceptet?
• Det är fyra delar vi inriktar oss på i år.
• Energin, eftersom det idag är både gamla och nya energiformer som nyttjas. Hur kan man spara pengar, eller viktigare, hur kan man tjäna pengar på att utveckla sin energi? Vi talar om allt från bergvärme till solenergi, och även vindkraft som nu är på väg.
• Sedan har vi det intelligenta hemmet, som även där gör att du kan spara, eller tjäna pengar.
• Den tredje delen är själva boendet i livets olika faser. Vi bygger till, bygger nytt eller bygger om.
• Till sist vill vi lyfta inredning till nästa nivå, till ett större begrepp. Det är ju inte bara kuddar och soffor. Golv är inredning, kök är inredning. Och det börjar redan i ditt byggande.

Miljö- och hållbarhetsfrågor är allt mer i fokus. Hur speglas det i årets mässa?
• I just energifrågor och materialval när man pratar om vad som egentligen är hållbarhet och miljö. Husleverantörer som ställer ut, pratar mycket om hållbart byggande och hållbara material, det kommer att präglas av alla som är där. Tänket är miljövänligt och hållbart, även när det gäller hur man handhar leveranser.

Vad får man som besökare inte missa på årets mässa?
• Jag tycker att man inte ska missa huset i naturlig storlek som är byggt på plats. Där kan man verkligen ta del av de fyra delarna jag nämnt. Vi kommer också erbjuda många workshops. På vårt gör-det-själv torg där du får träffa våra profiler kommer du garanterat kunna ta del av 10 tips som du kan ta med dig hem och förverkliga i ditt byggande.
• Målsättningen är att vi ska starta en process som du sedan kan jobba vidare med. Vi vill helt enkelt att du som besökare ska få all hjälp att ta ditt projekt från idé till verklighet.

FOTO: Gustav Kaiser

RELATERADE ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.