Helgrillad oxfilé

Profilbild
Recept av: Leila Lindholm
4 portioner

Vill du uppleva en liten smaksensation? Det kanske verkar heltokigt med en smakkombo som denna, men tro mig, den är helt fantastisk och något de flesta inte har smakat förut. Ett litet tips om du har en trött sallad: Lägg rucolan i en skål med isvatten en stund och den får genast tillbaka sin krispighet. /Leila

Du behöver:

  • 800 g hängmörad oxfilé
  • Skal av 1 citron
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 kvistar rosmarin
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
Sommarsallad
  • 2 påsar (200g) rucola
  • 1 ask hallon
  • 1 ask björnbär
  • 1 ask blåbär
  • 1 dl valnötter
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

  • Tänd grillen med briketter, men inte för många. Fördela dem efter sidorna på grillen.
  • Krydda köttet med flingsalt och svartpeppar och ringla över lite olivolja. Riv citronskalet, finhacka vitlök och rosmarin och gnid in det i köttet.
  • Lägg köttet i mitten på grillen (med glöden på var sida av köttet).
  • Sätt en stektermometer i köttet och grilla det under lock till 56 grader innertemperatur.
  • Varva rucolan med bär och smulad chévre på ett fat. Ringla över olivolja och balsamvinäger, smaksätt med salt och peppar.
  • Rosta valnötterna med lite flingsalt i en torr och het kastrull. Strö dem över salladen.
  • Låt köttet vila i 10-15 minuter innan det skivas (så att köttsaften inte rinner ut). Krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar vid servering.

Fler recept: leilasgeneralstore.com

Smaklig måltid!

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.