Grillad portabello med ost och spenat på surdegsbröd

Redaktionen

En trevlig ”på gång-rätt” när man hänger vid grillen. Portabello är lite av en modesvamp i Sverige, men i Italien har man älskat den länge. Vi har vår karljohan, den är god den också, men den vill lite mer och är tätare i konsistensen. Portabellon är mildare och fluffigare och just därför så bra  till brödet och osten.

4 portioner
Ingredienser:

  • 8 portabellosvampar, ca 400 g
  • 1 påse babyspenat, ca 65 g
  • ca 150 g pecorino- eller parmesanost 4 skivor surdegsbröd
  • olivolja till pensling
  • färskpressad citron
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Tänd grillen i god tid.
  2. Ta bort foten på svamparna. Pensla hattarna med olivolja och salta och peppra. Lägg dem på grillen med ovansidan ner och toppa med spenat. Grilla i några minuter.
  3. Skär osten i tunna skivor och lägg ovanpå spenaten.  Grilla tills osten smält. Använd gärna ett lock, så går det lite snabbare.
  4. Pensla brödskivorna med olja och grilla dem gyllenbruna.
  5. Lägg på svampen, mal över svartpeppar, droppa på lite citronsaft och servera direkt.

Recept och bild hämtade ur den nya kokboken Morberg lagar ute med Per Morberg.

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.