Grönkålschips
Ingredienser
- En bunt färsk grönkål
- 4 dl matolja
- Flingsalt (efter smak)
Gör så här
- Skölj grönkålen och skär sedan bort den tjocka stjälken i mitten.
- Riv bladen i mindre bitar och torka torrt med hushållspapper eller handduk.
- Hetta upp matolja till 160 grader i en djup kastrull.
- Lägg ner några grönkålsbitar och se upp för het stänkande olja.
- Fritera grönkålen i ca 30 sekunder tills den blivit krispig.
- Ta upp och låt grönkåls-chipsen rinna av på ett hushållspapper.
- Strö flingsalt över chipsen.
Smetana med apelsin och tranbär
Ingredienser
- 1 burk smetana
- Skalet från en apelsin, finrivet
- Juicen från en halv apelsin
- 1 krm salt
- 2 msk torkade tranbär
Gör så här
- Mixa ihop smetana, salt, tranbär samt apelsinskal och juice i en mixer till en slät konstisens.