Grönkålschips med smetana av apelsin och tranbär

Profilbild
Skriven av
Grönkålschips
Ingredienser
  • En bunt färsk grönkål
  • 4 dl matolja
  • Flingsalt (efter smak)
Gör så här
  1. Skölj grönkålen och skär sedan bort den tjocka stjälken i mitten.
  2. Riv bladen i mindre bitar och torka torrt med hushållspapper eller handduk.
  3. Hetta upp matolja till 160 grader i en djup kastrull.
  4. Lägg ner några grönkålsbitar och se upp för het stänkande olja.
  5. Fritera grönkålen i ca 30 sekunder tills den blivit krispig.
  6. Ta upp och låt grönkåls-chipsen rinna av på ett hushållspapper.
  7. Strö flingsalt över chipsen.
Smetana med apelsin och tranbär
Ingredienser
  • 1 burk smetana
  • Skalet från en apelsin, finrivet
  • Juicen från en halv apelsin
  • 1 krm salt
  • 2 msk torkade tranbär
Gör så här
  1. Mixa ihop smetana, salt, tranbär samt apelsinskal och juice i en mixer till en slät konstisens.
KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.