Rencarpaccio
Ingredienser
- 300g reninnerfilé, fryst
- Brysselkål
- Västerbottenost, tunt hyvlad
- Syltade kantareller
- Lingonchutney
- Brynt smör
- Flingsalt
- Nymalen peppar
Gör så här
- Ta fram reninnerfilén ur frysen och låt den tina något.
- Putsa köttet fri från hinnor.
- Skär lövtunna skivor med en vass kniv och fördela köttet på fyra tallrikar.
- Strö lite flingsalt och nymalen svart-peppar över.
- Lägg på de syltade kantarellerna, lingonchutneyn, hyvlad Västerbottenost och brysselkålsbladen.
- Avsluta med några droppar brynt smör.
Lingonchutney
Ingredienser
- 2 dl lingon, färska eller frysta
- 1 rödlök, finhackad
- 1 dl balsamvinäger
- 2 msk honung
- 2 lagerblad
- en bit kanelstång
- 4 kryddnejlikor
- 1 krm salt
- 1 msk smör
Gör så här
- Smält smöret och fräs lök, lagerblad, kanelstång och kryddnejlikor 4-5 min utan att det bränns.
- Tillsätt lingon, honung, balsamvinäger och salt.
- Sjud 20-30 min tills vätskan kokat in och chutneyn fått en fastare konsistens.
- Låt svalna innan du häller upp på burk.
Brysselkål
Ingredienser
- Brysselkål, 10 st
- 1 msk olivolja
- 1 krm flingsalt
Gör så här
- Plocka de yttersta bladen från brysselkålen och vänd upp med olivolja och flingsalt.
Syltade kantareller – 100 g kantareller, finns att köpa fryst
Ingredienser för lag
- 2 kvistar timjan, krossad
- 2 enbär
- 2 lagerblad
- 3 kryddnejlikor
- 4 vitpepparkorn
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
Gör så här
- Rensa kantarellerna och lägg dem i en skål.
- Koka ihop alla ingredienser till lagen och häll den över kantarellerna.
- Täck skålen med plastfilm och låt stå i några timmar.