Pesto
Du behöver:
- 1 kruka basilika (100g)
- 70 g riven parmesanost
- 50 g lättrostade pinjenötter
- Saften av 1 citron
- 1,5 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Salt
Gör så här:
- Mixa ihop pinjenötter, parmesan, basilika, citronsaft och vitlök i en mixer. Tillsätt sedan olivoljan lite i taget.
- Smaka av med salt.
- Trädgårdssallad med karamelli-
- serad citronolja
Karamelliserad citronolja
Du behöver:
- 2 citroner
- 1 dl kallpressad rapsolja
- En nypa salt
Gör så här:
- Halvera citroner och lägg dem med snittytan nedåt i en torr och het stekpanna/stekbord i ca 3-4 minuter.
- Pressa citronerna och blanda saften med kallpressad rapsolja och salt.
Trädgårdssallad
Du behöver:
- Blancherade
- sparrisknoppar
- Sockerärtor
- Rädisor, halverade
- Tunt mandolinad polkabeta
- Morötter i olika färger, hyvlade med rotfrukts-
- skalare
- Finstrimlad salladslök
- Ärtskott
Tips: lägg de hyvlade morötterna i isvatten en stund så blir dom vackert krulliga.
Gör så här:
- Vid servering: Sautera sockerärtor, sparrisknoppar och rädisor i lite av den karamelliserade citronoljan.
- Blanda ihop med resterande grönsaker.
Halstrad röding
Du behöver:
- 1 rödingfilé, urbenad och delad på hälften
- Salt
Gör så här:
- Hetta upp en stekpanna /stekbord tills den är rykande het.
- Salta rödingen och halstra den sedan på skinnsidan i ca 3-4 minuter.
- Skinnet får ett riktigt vackert mönster. Låt rödingen vila klart i någon minut.
Smaklig måltid!