Lammköttbullar med tomatsallad och basilikayoghurt

Recept och foto: Anna Pettersson, kock och matkreatör
4 portioner

Lammköttbullar

Du behöver:
500 g lammfärs
½ kruka timjan, bladen
2 vitlöksklyftor, pressade
finrivet skal av en citron
2 tsk salt
peppar efter smak
smör att steka i

Gör så här:
Finhacka timjan och blanda ihop den med de övriga ingredienserna.
Rulla köttbullar av färsen.
Stek i smör på hög värme tills köttbullarna fått färg, cirka 3-4 minuter. Köttbullarna får gärna var rosa i mitten.

Basilikayoghurt

Du behöver:
2,5 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
1 kruka basilika, bladen
1 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 krm salt

Gör så här:
Mixa alla ingredienser förutom yoghurten i en mixer till en slät konsistens.
Vänd ner basilikablandningen i yoghurten och smaka eventuellt av med mer salt.

Tomatsallad

Du behöver:
500 g blandade tomater i olika färger
1 rödlök
3 små gurkor eller en halv stor

Gör så här:
Skär tomaterna i mindre bitar.
Skär rödlöken tunt eller hyvla den med en mandolin.
Skär gurkan i önskad form och storlek.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål och fördela sedan på tallrikar.

Smaklig måltid!

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.