Recept av: Jamie Oliver
4 portioner
Du behöver:
- 2 hela öringar, rensade och tvättade
- 1 knippe färsk koriander
- 2 stjälkar citrongräs
- 4 klyftor vitlök
- 5 cm färsk ingefära
- 1 färsk röd chilli (valfritt)
- 6 kaffir limeblad
- 4 lime olivolja
Gör så här:
- Förvärm grillen tills kolen är vit.
- Skölj fisken under kallt vatten, och torka torr med hushållspapper.
- Vrid av stjälkarna från koriandern och mortla. Lämna bladen till garneringen. Ta bort de hårda yttre bladen från citrongräset, hacka och lägg ner i morteln.
- Skala, skiva och tillsätt vitlök, ingefära och chili.Tillsätt limebladen och stöt för att frisätta smakerna.
- För varje öring, vik ihop ett dubbelark tidningspapper och bakplåtspapper.
- Skiva 3 st lime, gör sedan en rad med skivorna i mitten av varje ark. Lägg fisken på toppen och fyll med halva örtröran, krydda med havssalt och ringla över olja. Toppa med fler limeskivor och ringla över mer olja och salt.
- Slå in fisken i pappret och knyt ihop med snöre. Blötlägg paketen i max 5 minuter.
- Grilla fiskpaketen öppnade, 30 minuter eller tills köttet är fast. (Tidningspappret blir svart).
- Ta bort fisken från pappret, ringla över alla safter. Toppa med korianderbladen och servera med limeklyftor
Fler recept: jamieoliver.com
Smaklig måltid!