Hybris på hybrid

2024-05-29

I väntan på ett massivt genombrott för elbilar har hybridbilen seglat upp som det för många bästa alternativet. Körradien är stor och utsläppen jämförelsevis låga.

Det finns två slags hybrider. Laddhybrider, som kan laddas från elnätet. Sedan finns elhybrider, där batteriet laddas av förbränningsmotorn under färd, liksom av energin som alstras vid inbromsningar.

Och de alltmer populära hybridbilarna kommer att ta större marknadsandelar framöver. I varje fall om man ska tro Mats Mattsson, statistikansvarig på Bil Sweden.
– Bonus malussystemet premierar bilar med låga koldioxidutsläpp. Laddbara bilar kommer att bli vanligare också därför att tillverkarna satsar så stort på detta segment. Inom de kommande två åren räknar man med att ytterligare cirka hundra elbilsmodeller och lika många laddhybrider kommer att lanseras på den svenska marknaden.

FOTO: Bigstock

RELATERADE ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.