Treehotel tar vår Cinderella till nya höjder!

2024-04-19
Kommer du ihåg när du var barn, den där fascinationen av att bygga något högt upp i ett träd dit ingen skulle kunna nå? Det skulle bli det bästa försvarsverk världen skådat där du var envåldshärskare.

För det mesta så blev det inte så av den enkla anledningen att det var hopplöst att få upp plankorna, en kompis som kunde hålla i plus att du var något mer höjdrädd än du räknat med från början när du fantiserade om ditt “luftslott”. Kent Lindvall kom inte bara över höjdskräcken, han vidareutvecklade “trädkojan” till ett exklusivt hotell tillsammans med sin hustru Britta. Vad har nu allt detta med vår förbränningstoalett att göra?

Långt in i de Lappländska skogarna hittar vi konceptet Treehotel som slagit världen med häpnad. Människor och kändisar reser från världens alla hörn för att få uppleva både djur och natur, men framför allt bo i parets livsverk. Jag ska villigt erkänna att första gången jag såg The Mirrorcube stod jag som en uppspelt liten skolpojke som precis sett en vattenrutchbana som jag bara måste testa. Det spritter i magen som bubbelvatten. Jag ville gå in. Jag ville sova över där. Dra på trissor vad mysigt!

När jag pratar med Kent så möts jag av en härlig norrländsk dialekt som inte rusar på och bombarderar mig med ord och jag känner ett lugn infinna sig. Jag dras sakta ifrån storstadens puls in i en värld av drömmar och idéer som över tid gått från just en tanke till verklighet. Efter att jag dreglat över The Mirrorcube så blir jag matad med ytterligare “konstverk”; The Ufo, The Sauna, The Dragonfly, den ena mer spektakulär än den andra, alla med sin charm och finess.
Kent berättar att det hela startade lite som en hobby för hans hustru Britta. En hobby tänker jag! En hobby för mig är när du mekar med en motorcykel, virkar och stickar…på sin höjd ha ett landställe, men en hotellverksamhet med flertalet exklusiva, unika rum i en oslagbar miljö. Jag är förstummad! Kent avbryter mitt tankemönster med att presentera en nyhet för året; The 7th room, ett nytt hotellrum som precis sett gryningen.

När du närmar dig det ”sjunde rummet” nerifrån marken och blickar mot skyn, täcks hela byggnadens bottenfasad av ett fotografi i naturlig storlek, taget upp mot trädtopparna innan rummet lyftes på plats. Det inbjuder till kittlande kamouflerande nyfikenhet. Vad döljer sig där uppe? Rummet ligger tio meter upp i tallarna. Vägen upp är en upplevelse i sig. Den går genom etage och trappor som steg för steg tar besökaren närmare molnen.

När du är i höjd med de stora frodiga norrländska talltopparna, med vidunderlig utsikt mot Lule älv, är du framme. Stora panoramafönster vetter mot norr där gästerna ska kunna beskåda våra magnifika norrsken, även genom takfönster i sovrummen.

Rummet har skapats i olika upplevelsenivåer. Den mest svindlande är kanske uteplatsen, som består av ett nät. Genom nätet växer en naturlig tall vars grenverk breder ut sig och ger möjlighet att klättra eller sitta i med det starka nätet säkert under. Här kan du ligga på mage och skåda neråt, ligga på rygg, lyssna på skogens sus och titta mot stjärnhimlen. Här, på gränsen mellan himmel och jord, kan du till och med sova ute om du vill. Eller inne, i den nya sviten med två separata sovrum.

Rummet har 100 kvm byggyta varav 75 kvm är boendeyta. I rummet finns fem bäddar fördelat på två separata sovrum med två bäddar i varje, samt en bäddsoffa. Det finns även en lounge, badrum med dusch och en Cinderella förbränningstoalett. Ekologiska lösningar, skandinaviska träslag och textilier präglar interiören. Fasaden består av en svart bränd träyta som i sig är helt annorlunda jämfört med de andra rummen.

Eftersom jag representerar företaget som levererar Cinderella förbränningstoaletter till marknaden så är jag extra glad, smått rörd, att Kent och Britta valt att använda våra förbränningstoaletter i alla sina spektakulära rum. De tyckte det var både enkelt och miljösmart att använda Cinderella, sen att det var en kvalitetsprodukt som lever upp till förväntningarna har Kent märkt under resans gång. – ”Skitbra helt enkelt”, avslutar han, skrattar och ger mig en blinkning.

Jag kommer på mig själv att befinna mig i ett lite barnsligt rus, lite som att vara kär. Kär! I en ”trädkoja”! Vart är världen på väg?

Klicka här för att komma till Cinderella

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.