Årstid för varma bad

2024-07-15

Nu är som härligast, när luften är kall och klar. Det handlar naturligtvis om att bada spabad och då finns det sällan dåligt väder. Här är det som är värt att tänka på inför säsongens bad.

Många spabadsägare vittnar om att de använder sina spabad mer under vinterhalvåret, just för att kontrasterna mellan det kalla och varma blir tydligare. Och det går snabbt att få det på plats.

Det som är viktigt är att spabad placeras stabilt på en träaltan eller på en platta av betong eller sten och med en isoleringsskiva under så ingen värms sipprar ut. Badet ansluts sedan av en behörig elektriker. När det kommer till underhåll har spabad inbyggd automatisk rening som hjälper till att desinficera vattnet, som bara behöver bytas tre till fyra gånger per år.

Idag finns en rad modeller av spabad som är så kostnadseffektiva att det är en fördel att badet ständigt är igång och har en konstant badtemperatur, istället för att tömma ur och fylla på nytt vatten.

Värt att tänka på innan ett spabad placeras ut är att ”provsitta” på huk för att på så sätt se vad utsikten kommer att bli, både i höjd- och sidled. Tänk även igenom om platsen är vindskyddad och hur solen ligger på under olika årstider.
Ska spabadet stå på altanen nära taket bör det finnas ett snörasskydd. Ytterligare värt att tänka på är att ha nära till husets ingång så att det blir smidigt och bekvämt att ta sig in, speciellt nu under vintern när det är kallt.

Tänk på!

Badet ska placeras på en plan, hårdgjord yta som klarar badets belastning. En behörig elektriker ska ansluta el över en jordfelsbrytare.

ANDRA ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.