För fyra år sedan köpte Emy Stenudd och hennes sambo Joakim Johansson ett rött trähus från 1927 i Vindeln. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Men det drygt 300 kvadratmeter stora huset behövde totalrenoveras och med tre små barn, varav ett nyfött, var det ett minst sagt tufft projekt. Familjen bodde på övervåningen, där det fanns badrum och ett litet kök, medan bottenvåningen renoverades på lediga stunder. Det mesta arbetet gjorde Joakim, som till yrket är elektriker.
Efter ett år var renoveringen i stort sett klar, men det som var kvar att göra fick ta sin tid och färdigställas allt eftersom. Det finns gränser för hur mycket man orkar…
I dag har huset omvandlats till en riktig pärla och det är Emys inredningsintresse som har fått råda vad gäller val av färger och stil.

— Jag har alltid gillat det som är lite annorlunda. Helvitt är inte min grej, det gör mig stressad, utan jag föredrar färg. Stilmässigt gillar jag det mesta, men eftersom huset är gammalt ville jag ha en mera klassisk stil. Jag gjorde klart hallen först, där jag satte upp en blå tapet. När jag såg hur fint det blev vågade jag ta ut svängarna ännu mer med färg, säger Emy, som har valt att ha gröna och blå nyanser i hela huset. Men inte klara färger utan dova, mjuka, ombonade som ger rummen karaktär.
Ett av hennes favoritrum är salen, eller sällskapsrummet, med sina skogsgröna väggar och vackra gamla fönster.
Ett annat är badrummet, som fått mycket beröm på Instagram. Det är 16 kvadratmeter stort och rymmer såväl badkar som dubbeldusch, dubbla handfat och mycket förvaring. Bland annat en kommod med trästommar från IKEA.

— Eftersom badrummet är så stort vågar vi ha ”vanliga” möbler här, hittills har det fungerat bra! Joakim var först tveksam till att ha en tapet i badrummet, men efter lite övertalning gick han med på det. Jag tycker att det blev superfint med tapeten The Brook från Morris. Resten av badrummet har jag anpassat efter tapeten. Det är underbart med så mycket svängrum!
Emy drömde om ett svart kök, men sambon var inte överens. Så valet föll på ett mera diskret kök i neutrala färger.

— Det är IKEA-luckor som vi har lackerat, vilket gick jättebra. Jag älskar att vi har så mycket förvaring i köket, men jag skulle vilja ta bort något skåp och ersätta det med öppna hyllor, funderar Emy.
Köksön är central med sin bänkskiva i björk. Med så stor arbetsyta är det här maten lagas och förbereds. Ibland sitter familjen här och äter.
Emy kan inte vara nöjdare med huset och berättar dagligen om små och stora händelser på sitt instagramkonto Malmrosvillan.

Fakta:

Namn: Emy Stenudd
Familj: Sambon Joakim och barnen Adina, 8 Vincent, 5 och Kian, 4
Bor: I Vindeln

Foto: Emy Stenudd

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.