Grön teknik har tagit rejäl fart! Förra året investerades över fyra miljarder förra året i solceller, batterier och laddstolpar hos privatpersoner. Och när nuvarande år är över kan det nuvarande solcellsbeståndet vara fördubblat.

Effekten av skatteavdraget som infördes vid årsskiftet 2021 märktes tydligt redan förra våren och nu visar även statistiken att det gröna bidraget gjort succé. Regeringens årsbudget på 250 miljoner kronor spräcktes med råge och totalt landade det gröna skatteavdraget på nästan en miljard kronor förra året. Enligt en Sifo-undersökning där 1 128 personer tillfrågats, vill en av tio husägare installera solceller under 2022. Om alla skulle skrida till verket så skulle det privata solcellsbeståndet alltså kunna vara fördubblat i slutet på året. I undersökningen uppges det största skälet till investering, enligt 80 procent av de tillfrågade, vara bättre ekonomi i form av minskade elkostnader. Nästan var tredje husägare uppger värdeökning på huset som anledning till en solcellsinstallation och 60 procent anger miljöskäl.

Dags att installera solceller?

Energimyndigheten har tagit fram en solcellsguide för dig som bestämt dig för att installera solceller. Där finns checklista med allt du behöver tänka på från start till mål. Guiden finns att ladda ner på solelportalen.se

RELATERADE ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.