Broccolispett

Redaktionen

4 portioner

Många vill grilla mer grönt, men vet inte riktigt var de ska börja. De flesta grönsaker blir dock supergoda att grilla, särskilt broccoli.

Ingredienser:
500 g broccoli
2 msk smör
½ tsk salt
150 g blåmögelost
1 dl hackade valnötter Svartpeppar, nymalen
Grillspett

Gör så här:
Skär broccolin i mindre buketter och trä dem på ett spett.
Smält smöret och pensla buketterna med det. Strö på salt.
Grilla på indirekt värme under lock i 10 minuter. Grilla på direkt värme i 3–4 minuter så de får färg. Lägg buketterna på ett fat och smula över osten. Strö över nötter och lite svartpeppar.
Servera!

Recept och bild från Jessica Frej's kokbok Grilla – hur lätt som helst

ANDRA ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.