Curry- & äppelsill

Redaktionen

4 portioner

Ingredienser:
1 pkt 5-minuterssill
½ msk gul curry
1 litet vackert sött äpple
1 ½ dl gräddfil
½ msk söt och vackert flytande honung
1 knivsudd salt och några stänk vatten

Gör så här:
1. Skala äpplet och skär det i små, små tärningar. Hetta upp en stekpanna och fräs äppelbitarna lätt tillsammans med curry och några stänk vatten. 1–2 teskedar blir nog bra. Äpplena ska inte brynas utan snarare mjukas upp och blandas med den underbara curryn.
2. Låt godiset i stekpannan svalna helt.
3. Rör samman curryäppelbitarna med gräddfilen och flytande honung.
4. Skölj sillen, låt den rinna av och skär den i bitar. Vänd varsamt ner den i röran och häll det hela i en burk med lock. Låt dra i kylen några timmar tills servering.

Recept och bild från kokboken Bästa sommarmat - sill, fisk och skaldjur av Fredrik Zäll

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.