Curryblomkål

Redaktionen

4 portioner

Det var hos min bästis, mästerkocken Louise Johansson, som jag för första gången åt blomkål med curry och det var en så obeskrivligt bra kombination.
Och som det mesta så blir det ännu godare på grillen.

Ingredienser:
2 blomkålshuvuden 2 msk gul curry
3 dl yoghurt
1 tsk salt

Till servering
Kokt basmatiris
Rostade kokosflingor
Koriander

Gör så här:
Blanda curry, yoghurt och salt.
Lägg ner blomkålen och rör om så att den täcks med curryblandningen.
Grilla på indirekt värme under lock i 10 minuter. Grilla på direkt värme i 5 minuter så den får färg. Servera med exempelvis kokt ris, rostad kokos och koriander.

Tips!
God som den är, eller som en del av en grillbuffé.

Recept och bild från Jessica Frej's kokbok Grilla – hur lätt som helst

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.