Rökta räkor med Mississippi comeback sause

Redaktionen

4 portioner

Ingredienser:
500 g räkor med skal
2 dl majonnäs, helst hemmagjord annars Hellmann’s
½ dl ketchup
1 msk Sriracha sauce
1 msk Worchestershire sauce
1 tsk dijonsenap
½ tsk Tabasco
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
Smaka av med salt, svartpeppar & färskpressad citron

Här behövs även en rök. Lilla Abu-röken använder jag, den är billig och magiskt bra. Tillhörande spån och 2 dl t-sprit behövs till rökningen.

Servera gärna med en vitlöksrostad toast.

Gör så här:
1. Blanda samman ingredienserna till såsen, allt utom räkorna alltså. Smaka av och låt stå svalt tills servering.
2. De frysta räkorna som finns i lösvikt brukar vara ytterst fina. Godast är dock givetvis de färska räkorna.
3. Ta fram er rök och fyll bottnen med rökspån. Lägg på dropplåten och gallret och placera de oskalade räkorna jämnt utspridda på gallret. Täck över med rökens lock.
4. Fyll brännkoppen med 2 dl t-sprit och tänd försiktigt på. Skjut in koppen under röken och låt den brinna ner. Det tar cirka 7–8 minuter.
5. Lägg sedan räkorna på hushållspapper för att rinna av och låt dem bli lite ljumna. Då är de som godast ... Vilken overklig lycka!

Recept och bild från kokboken Bästa sommarmat - sill, fisk och skaldjur av Fredrik Zäll

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.