Isolera och spara värme

2024-04-19

Genom att tilläggsisolera vinden inför vintern sparar du både pengar i uppvärmningskostnader och på miljön.

Finns det brister i den befintliga isoleringen i ditt hem? Då är det kanske bästa och billigaste alternativet att isolera vindsbjälklaget. Att tilläggsisolera vinden innan vintern är ett smart sätt att både kort- och långsiktigt spara på uppvärmningskostnader och på miljön, samtidigt som du får ett mer behagligt inomhusklimat. Nu är dessutom somrarna allt varmare. Med rätt isolering kan du få ett jämnt och stabilt inomhusklimat året om.

När tilläggsisoleringen är klar ska du hålla kolla på klimatet på vinden. Inspektera vinden några gånger varje år och var observant på färgförändringar och fuktfläckar. Det är viktigt att lufttillförseln inte försämras när du gör huset lite tätare. Du kanske måste se över din ventilation i samband med att huset har fått en bättre isolering. Tänk på att anlita en professionell installatör för att erhålla ett bra resultat och undvika fuktproblematik.

Illustration: Marie Pettersson/PRAB

RELATERADE ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.