Mässing dominerar i köket

2024-05-26
Om svenska hushåll själva får bestämma vill de helst renovera köket, enligt en ny undersökning från Prognoscentret. Just renovering av kök ökade förra året och väntas öka även i år som spås bli ett färgstarkt år inom inredning.

I köket är gråa ytor fortsatt populära, men nu börjar turkosa och blåa färger i olika nyanser poppa upp igen. Högblanka ytor blandas med patinerade ytor och även mycket grafiska mönster syns i år.

– Jag har aldrig sett så mycket  mönstrade golv som nu, säger trendexperten Jan Rundgren på Formexmässan.

Foto : Marbodal

Foto : Marbodal

Foto: Midbec

Foto: Midbec

Grafiska mönster syns även på väggarna i form av både kakel och tapet. Tegel förväntas få ett uppsving i år. Årets färg, utsedd av Pantone blev Marsala, en rödbrun nyans som för tankarna till just tegel.

Materialet som dominerar just nu i köket är mässing. Vi ser även mer av marmor i köket, gärna kombinerat med trä och inte heller bara vit marmor, utan även rosa, grå och grön marmor. Stilmässigt möter det lantliga köket industriköket och skapar en rustik känsla. Vi lägger mer pengar på bra köksredskap som gärna får stå framme och synas väl.

Foto : Ballingslöv

Foto : Ballingslöv

En av årets inredningstrender enligt  trendexperten Stefan Nilsson är ”New Simplicity”. Trenden återsspeglar antikonsumtion och miljöfrågan som känns mer aktuell än någonsin. Färgskalan är återhållen med naturmaterial och detaljerna är inte komplicerade, utan enkla och utvalda i bra material. Exempel på trenden är en bricka i kork som är skuren i ett stycke.

– Var rädd om era gamla köksprylar, säger Jan Rundgren och just att ta vara på det som finns och återbruka ligger helt rätt i tiden. Förutom att det är miljövänligt ger det både en unik och personlig stil i köket. Vitvarorna däremot ska vara toppmoderna och energieffektiva. Överlag är det kvalité och hållbarhet som gäller. Fler inser att det är något både miljön och plånboken tjänar på i längden.

6 köksprylar du inte visste att du behövde :

Med en kryddhacka från Chef´n finhackar du örter på nolltid

1. Med en kryddhacka
från Chef´n finhackar du örter på nolltid

Stapelbara GastroMax matförvaring är en ny genomtänkt serie burkar, skapade för praktisk förvaring av torr- respektive kylvaror, formgivna av den välrenommerade designbyrån Pentagon Design. Burkarna för torrförvaring finns i fyra storlekar och passar skafferiets olika typer av matvaror.

Stapelbara GastroMax matförvaring är en ny genomtänkt serie burkar, skapade för praktisk förvaring av torr- respektive kylvaror, formgivna av den välrenommerade designbyrån Pentagon Design. Burkarna för torrförvaring finns i fyra storlekar och passar skafferiets olika typer av matvaror.

Med den här smarta lösningen från Chef´n slipper man ta upp onödig plats i köksskåpet. Durkslaget i silikon fälls enkelt ihop efter användning.

Med den här smarta lösningen från Chef´n slipper man ta upp onödig plats i köksskåpet. Durkslaget i silikon fälls enkelt ihop efter användning.

Trä från teak värderas högt för sin hållbarhet, tålighet och sitt sofistikerade utseende och passar utmärkt som material i skärbrädor. Trancherbrädan som ligger underst har en fräst fåra, praktisk för avrinning och kräver minimialt med skötsel. Fån Zassenhause.

Trä från teak värderas högt för sin hållbarhet, tålighet och sitt sofistikerade utseende och passar utmärkt som material i skärbrädor. Trancherbrädan som ligger underst har en fräst fåra, praktisk för avrinning och kräver minimialt med skötsel. Fån Zassenhause.

En revolutionerade Popcorn Maker från Lékué. Man lägger torkade majskorn i botten och sedan poppar man dem med locket på i mikrougnen. Man väljer själv om man vill poppa med eller utan olja och oljan väljer man själv. Popcornen kan sedan smaksättas och kryddas efter egen smak.

En revolutionerade Popcorn Maker från Lékué. Man lägger torkade majskorn i botten och sedan poppar man dem med locket på i mikrougnen. Man väljer själv om man vill poppa med eller utan olja och oljan väljer man själv. Popcornen kan sedan smaksättas och kryddas efter egen smak.

Minirivjärnet från Eva Solo löser problemet med illaluktande vitlöksfingrar. Vitlöken rivs med skalet på – skalet kommer inte med i det rivna! Den rivna vitlöken samlas inuti rivjärnet och kan tas ut när rivjärnsplattan tas bort. Samtidigt skrapas automatiskt vitlöken av från baksidan av plattan. Passar även för att riva exempelvis ingefära, citronskal och muskotnöt.

Minirivjärnet från Eva Solo löser problemet med illaluktande vitlöksfingrar. Vitlöken rivs med skalet på – skalet kommer inte med i det rivna! Den rivna vitlöken samlas inuti rivjärnet och kan tas ut när rivjärnsplattan tas bort. Samtidigt skrapas automatiskt vitlöken av från baksidan av plattan. Passar även för att riva exempelvis ingefära, citronskal och muskotnöt.

ANDRA ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.