Resekrönika – livslust i London

2024-07-16
Att besöka den gamla imperiehuvudstaden London är ofta likvärdigt med att få en kraftig injektion livslust. Så passa på nu när flygpriserna är låga.

Strosa längs vindlande Portobello Road, design, kaféer, ekobutiker. Besök klassiska pubar innan de går till historien, såsom ”The lamb”, hör Philharmonia Orchestra spela på Royal Festival Hall under Esa-Pekka Salonens ledning. Njut av en båttur på Themsen och se hur gamla East End förvandlats till hypermodern stadsdel. Eller varför inte snurra sakta en halvtimme i utsiktshjulet Londoneye där man ser fyra mil i alla riktningar.

Besök Covent Garden med dess marknadshallar, uteserveringar, gatumusiker… Missa inte intilliggande Royal national opera, med i regel fantastiska uppsättningar. En ledande musikinstitution är också S:t Martin in the Fields; en kyrka med långt fler konserter än gudstjänster.

Utmärkta museer är bland annat Tate Modern som är ett av Europas mest spännande konstmuseer, National gallery (inkluderar hela konsthistorien!), British museum (antikens Grekland och Rom), samt The Courtauld Gallery (utsökt impressionistisk konst).

Träna språkförståelse på en av Europas mest vitala teaterhus National theatre, njut av grönskande Hyde park, besök British library, med Gutenbergbibeln, Mozart-manus med mera,  – och förstås klassiska bokhandlartemplet Foyles på Charing Cross Road.

Resa till London

Flyg till London kan ibland fyndas för högst några tusen kronor t/r. Bra sajter med prisjämförelser: www.reseguiden.se, www.flygresor.se eller www.momondo.se. Hotell? Prova www.hotels.com och www.tripadvisor.se (där man också kan läsa gästers omdömen). För femstjärnigt boende rekommenderas One Aldwych London.

Allmän information: se www.visitlondon.com.

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.