Resekrönika – upptäck Israel

2024-06-18

På senare år har vi svenskar, delvis tack vare billiga direktflyg, börjat upptäcka Israel som semesterland. Visst ser man militärhelikoptrar och vägspärrar, men bortom alla säkerhetskontroller finns ett fascinerande vardagsliv – inte minst i mångkulturella Jerusalem, vars muromgärdade innerstad är fylld av ett otal helgedomar tillhöriga olika religioner. Här kan man vandra djupt ner i historien. Bara det att få gå Via Dolorosa upp till Golgata..! Lägg därtill internationella operafestivaler, spännande museer, ökensafaris och kultur- och nöjeslivet i Copacabanaliknande Tel Aviv; en liberal metropol längs en milsvid sandstrand och som bland annat hyser ett unikt område med bauhausbebyggelse.

Långhelgsresa i höst? Jag rekommenderar Rom – och missa då inte: Forum Romanum eller klubblivet i kvarteren väster om Piazza Navona. Inte heller konstmuseer som Maxxi, Galleria Borghese och Galleria Nazionale d’Arte Moderna…

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.