Resekrönika – upptäck Israel

På senare år har vi svenskar, delvis tack vare billiga direktflyg, börjat upptäcka Israel som semesterland. Visst ser man militärhelikoptrar och vägspärrar, men bortom alla säkerhetskontroller finns ett fascinerande vardagsliv – inte minst i mångkulturella Jerusalem, vars muromgärdade innerstad är fylld av ett otal helgedomar tillhöriga olika religioner. Här kan man vandra djupt ner i historien. Bara det att få gå Via Dolorosa upp till Golgata..! Lägg därtill internationella operafestivaler, spännande museer, ökensafaris och kultur- och nöjeslivet i Copacabanaliknande Tel Aviv; en liberal metropol längs en milsvid sandstrand och som bland annat hyser ett unikt område med bauhausbebyggelse.

Långhelgsresa i höst? Jag rekommenderar Rom – och missa då inte: Forum Romanum eller klubblivet i kvarteren väster om Piazza Navona. Inte heller konstmuseer som Maxxi, Galleria Borghese och Galleria Nazionale d’Arte Moderna…

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.