5 anledningar att bygga poolen i höst

2024-06-15
Bad i pool hör sommaren till och många som går i pooltankar brukar låta poolprojektet bero över vintern, för att ta tag i det när vårsolen tittar fram. Då hägrar plötsligt lata sommardagar vid poolen och det blir bråttom att få hitta en lämplig pool och en montör som har tid att komma för installation, men då kan det redan vara för sent. Montörerna är ofta uppbokade och drömmen om poolhäng redan före midsommar kan i värsta fall sluta i en mardröm med uppgrävd trädgård under sommarens varmaste dagar. Med detta i åtanke kan det vara klokt att dra igång poolprojektet redan nu. Här kommer fem bra anledningar!

  1. På hösten har poolmontörerna mer tid och är inte lika uppbokade. Kunderna har inte så bråttom och är färre. Arbetet kan i lugn och ro genomföras under hösten – och till våren har du din pool klar att använda.

  2. Efter den gångna sommaren har du hunnit fundera på och landa i varför du vill ha en pool nästa sommar och om du då tar tag i de funderingarna redan under hösten har du gott om tid att undersöka alla alternativ som finns på marknaden: nergrävd pool eller pool ovan jord? Form? Storlek? Finesser? Prisnivå? Placering? Du slipper stressa dig fram till ett beslut. Ett poolköp är en stor investering och förtjänar eftertanke och att det val som görs är väl förankrat.

  3. På hösten kan du kanske leva med att det blir åverkan på trädgården. Stök och bök och uppgrävd jord gör inte så mycket när man ändå mest sitter inne. På våren är det en annan femma. Då vill du kanske gärna vara utomhus och då kan det kännas surt att sitta och titta på ett stort grävprojekt som en pool innebär – och dessutom kanske oroa dig för att poolen inte blir klar när den behövs som bäst.

  4. Poolleverantörer och andra entreprenörer, exempelvis dem som gräver, kan i vissa fall erbjuda en del rabatter under hösten, eftersom det anses vara ”lågsäsong”.

  5. Hösten är längre och varmare än våren, som ofta är kall långt in i mars-april. Det gör hösten gynnsam när det gäller att gräva ner en pool. I landets södra delar kan man faktiskt anlägga en pool även vintertid, om det inte är tjäle i marken.

ANDRA ARTIKLAR