Badrum – Trendtempen

2024-07-16
Hur inreder vi våra badrum den här säsongen? Vi har tagit hjälp av experten TrendStefan för att lista vilka signifikanta strömningar vi ser just nu.

SANTA FE. En trend från amerikanska västkusten med fokus på hantverk, avkoppling och flykten från storstaden ut i naturen. Typiska färger är djupa gröna toner, terrakotta, mörkblå, äggskalsvit och senapsgul. Här finns också den berömda kaktusen som synts överallt i år.

HEDONISM. En röd och vinröd trend med inslag av art deco och fokus på jaget och njutningarna i badrummet.

MASKINELLT. En fortsättning på industritrenden med rostfria detaljer och gråbeige och vita kakelväggar. Vurmar för tekniska finesser som badkar med förmågan att spela musik eller mäta vattenförbrukningen – alternativt duschar som masserar, ger ifrån sig regnvatten och Amazonas-dofter.

ASTRO. En framtidsorienterad stilriktning som svärmar för ekologiska lösningar, hållbarhet, odling, struktur och nya miljövänliga naturmaterial. Färgen är vitt på vitt.

MAKERS AND FIXERS. En stark antikonsumtionstrend vars anhängare engagerar sig i att göra sina egna duschmunstycken och kakelplattor.

PERSONLIGT & SOCIALT. Idag har badrummet blivit en plats där man exponerar sin personlighet. Vi ser bland annat öppna hyllor med parfymflaskor och fotografier. Dubbla handfat är även ett tecken på att badrummet blivit mer socialt.


Foto i toppen: Svedbergs.

ANDRA ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.