Tectorius förnyar tak – utan att byta en enda panna

2024-06-15

Vilket uppvärmningssystem ska man välja, eller kanske komplettera med? Det är en viktig fråga som väldigt många villaägare funderat på och kanske fortfarande gör.

I tider då klimat- och miljöfrågor prioriteras borde det vara självklart att spara på resurser vid renovering av fastigheter. Byte av tak är ett av de största renoveringsprojekten under fastighetens livstid – samt ett av de mest kostsamma. Tack vare ett takbehandlingssystem från Tyskland kan fastighetsägare spara både pengar och miljö.

Takbehandlingsföretaget Tectorius är på god väg att skapa en ny renoveringskultur i Sverige. Från huvudkontoret i Jönköping styrs en nationell organisation som växer i takt med att allt fler fastighetsägare upptäcker fördelarna med att bevara och återvinna istället för att köpa nytt och byta ut.

En av de som upptäckt just Tectoriusmetoden är Stig-Arne Höst. Istället för att byta ut det 40 år gamla betongpannorna som hans tak består av valde han att låta Tectorius behandla dem istället.

Det är grundläggande för oss att kunden får rätt service och rätt hjälp för sitt tak

– Kettie från Tectorius gjorde ett proffsigare intryck. Hon klättrade upp och kollade noga vad som behövde göras med taket och med tätningen under nockpannorna, säger Stig-Arne.
– Vi gör alltid en grundlig takbesiktning och ger kunden råd om vad som är bäst för taket. Det är grundläggande för oss att kunden får rätt service och rätt hjälp för sitt tak, säger Kettie som är en av besiktningspersonal på Tectorius.
– Hela taket hade en beläggning av mossa och alger och delar av taket hade ett tjockt lager av mossa som jag försökt att få bort med att spruta själv utan att lyckas. Detta var ett smidigt sätt att förlänga livslängden och få ett snyggt tak.
– Även takkuporna behövde målas efter 40 år. Nu är allt snyggt och vi är väldigt nöjda, säger Stig-Arne Höst.

Norrsidan mot trädgårdssidan före rengöringen. Det var mycket mossa och smuts som samlats! Se följande bilder om hur det blev fint. Rena balettföreställningen ~ “Spelmän på vårt tak” 😉
The north side seen from one of our neighbours, before the cleaning of our roof from moss and dirt! See following photos of the ballet performance “Fiddlers on our roof” 😉

Norrsidan mot trädgårdssidan före rengöringen. Det var mycket mossa och smuts som samlats! Se följande bilder om hur det blev fint.

Slutresultatet blev mycket vackert! En granne ringde oss bara för att tala om att han tyckte vi fått ett så fint tak. Han bor i backen ovanför oss och ser det ju varje dag från sitt hus!
The final result. 🙂
One of our neighbours called us only to tell us that he now finds our roof very beautiful. He lives on the hill so he sees it every day.

Slutresultatet blev mycket vackert! En granne ringde oss bara för att tala om att han tyckte vi fått ett så fint tak. Han bor i backen ovanför oss och ser det ju varje dag från sitt hus!

Tectorius snyggar inte bara till taket med sin behandling utan det är en lösning. När pannorna har blivit så gamla där skyddsytan har blivit nernött suger pannan åt sig fukt och mossa växer, speciellt på norrsidan. Den fukt som finns i pannans porer kan även leda till frostsprängning och fukt kan tränga in i undertaket. Isåfall är ett takbyte ett måste.
– Med IsoTec takbehandling tätar vi pannans porer och återskpapar den till ett skick av nya pannor, informerar Josef Demirel, vd och grundare av Tectorius.

Vidare förklarar han:
– Med våra tyska kvalitetsmaterial och den patenterade förseglingskoncentratet vi använder får vi ett enastående resultat på behandlade takpannor.

Tack vare den tyska innovationen IsoTec får gamla betongpannor nytt liv och fastighetsägare kan fördela sina resurser på ett utökat underhåll som täcker fler områden utöver taket. Besparingsmöjligheterna är med andra ord enorma – liksom miljövinsterna.

Tectorius är numera väletablerad bland offentliga och kommersiella fastighetsägare. Bland småhusägare har företaget skapat ett stort förtroende och har tusentals nöjda kunder.
– En studie som vi gjort själva visar att det på den privata småhusmarknaden finns miljontals kvadratmeter betongpannor från Uppsala och söderut. Vår styrka är att vi idag arbetar nästan äver hela Svergie, från Norr om Uppsala och Värmland till södraste Skåne och Blekinge. Nu finns vi även etablerade sig Ljusdal, påpekar Josef Demirel, som ser mycket positivt på framtiden.


 Så går det till:
  1. Takpannorna förbehandlas först genom att tvättas med vatten och högtryck. Inga kemikalier behövs – enbart rent vatten används för att få taket helt rent och förberett för nästa steg.
  2. Därefter behandlas pannorna med ett patenterat förseglingskoncentrat som Tectorius har ensamrätt om i Sverige.
  3. Taket färdigbehandlas genom att målas med vattenavvisande 100% akrylat Nano Hybrid takfärg i valfri kulör.

Vill du veta mer? Välkommen att besöka vår webbplats

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.