Så slipper du ovälkomna gäster

2024-04-19

Här kommer smarta tips för hur du försvårar besök av ovälkomna gäster i trädgården och hur du blir av med de som redan hittat dit.

Tips!

Stick ner ett snyggt paraply ovarför ölbaren. Då kan sniglar lätt slinka in, men du slipper se den, du får ett perfekt regnskydd och ser tydligt var den är placerad.

Myror

Brukar gilla torra miljöer för att lägga ägg där, eller så hämtar de jord från urnor i trädgården. De är även en indikator på löss, då de ”mjölkar” lössen på sockerlösning. Det finns flera godkända medel på marknaden. Vanligt kallt vatten eller såpvatten kan hjälpa mot löss och andra mindre parasitangrepp.

Det viktigaste är att ha koll på dina växter. Vänta inte för länge med någon åtgärd, eftersom växter stressas av angrepp.
Våga vara frågvis på din plantskola, som brukar har kunnig personal, eller sök på nätet eller i böcker efter växter som skadedjur inte gillar.
Var glad om du har Nyckelpigor i din trädgård! De är inte bara vackra, utan glupska rovdjur som äter löss och annat otyg. En igelkott gör ingen skada då den äter insekter och småkryp, men hunden kan skada sig på taggarna om den är för tuff mot igelkotten.

RELATERADE ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.