Inspiration för husets ögon

2024-06-15

Husets ögon. De ska skydda mot väder och vind, släppa in dagsljus och luft. Men de är så mycket mer än så. De är en stor del av inredningen och gör mycket för husets karaktär. Här kommer lite inspiration i olika stilar, oavsett om du ska bygga ut, bygga nytt eller renovera.

Romantiskt med spröjs. Med kryssade spröjs som dessa behövs inga gardiner! Passar bra i hus av traditionell stil, särskilt med träpanel som på bilden.

Stil på toppen. Med flera takfönster i kombination kan ett rum förändras dramatiskt. Resultatet är ett ljust och luftigt rum med en känsla av rymd.

Maxat med glas. Idag kan du ha många och stora fönster utan att behöva vara rädd för kyla och drag. Med gigantiska fönsterpartier som dessa blir ljusinsläppet maximalt.

Stiligt i kvadrat. Fönstrens kvadratiska form lyfts fram av svarta, smala fönsterkarmar. Stilen fungerar bra med modernism och raka linjer.

Runt fångar blicken. Vill du ta ut svängarna stilmässigt kan du satsa på ett runt fönster. Det drar alltid blickarna till sig.


Fönsterbyte – Steg-för-steg

  • Fundera på varför du vill byta fönster och om du vill byta befintliga fönster eller kanske öppna upp ett helt nytt fönster i en mörk del av huset.
  • Kontakta en eller några fönsterexperter/firmor på din ort som gör ett hembesök och bedömer vilka behov som finns.
  • Bestäm dig för det fönsterföretag som ger bäst offert och förslag. Se till att få ett kostnadsförslag inklusive montering och allt som ingår.
  • Räkna med att det kan ta upp till 8 veckor innan dina nya fönster är klara för montering.
  •  Ett nytt fönster monteras på 1-2 dagar. Nya fönster i ett helt hus kan ta en vecka att montera.

ANDRA ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.