Solcellsstöd slopas – privatpersoner stryks ur kön

2024-06-15

Den 7 juli 2020 infördes ett ansökningsstopp för solcellsstödet som funnits sedan 2009. Men de tusentals privatpersoner som ansökt om solcellsstödet i våras och som fortfarande väntar på besked stryks ur kön, och blir alltså utan stöd.

De privatpersoner som gått miste om solcellsstödet kan nu istället söka det nya gröna avdraget. De som däremot redan hunnit installera en solcellsanläggning i väntan på besked, kommer inte ha möjlighet att göra det gröna avdraget. I dagsläget verkar inga undantag göras för alla dessa som i och med detta faller mellan stolarna.

Pengarna i budgeten för 2021 går till de som redan står i kön och bara till tidigare ansökningar från kommuner, företag och föreningar. Stödet sänks också till 10 procent, istället för 20 procent som rådde när de ansökte. Slutförandedatumet är dock förlängt till den 30 juni 2021, till följd av Covid-19-pandemin.

Foto: Bigstock

RELATERADE ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.