På tjotta med Pernilla Wahlgren

2024-05-28

Ett samtal om livets nödvändigheter

I skärgården varvar Pernilla Wahlgren ner från sitt hektiska liv. Men hon vill ogärna göra avkall på bekvämligheterna utan trivs bäst när stuglivet är lika bekvämt som det hon lever i stan.

Pernilla Wahlgren öppnar dörren med ett stort leende och välkomnar oss in i den lilla, näpna stugan som hon nyligen renoverat tillsammans med sin familj. Fritidshuset ligger hisnande vackert i Stockholms skärgård och har magnifika fönster ut mot den generösa bryggan och havet utanför. Strax ovanför på samma tomt ligger Pernillas barndomshem, ett charmigt sekelskifteshus, där föräldrarna Christina Schollin och Hans Wahlgren fortfarande bor kvar.
Förutom ett sovrum består stugan av ett vardagsrum med ett stort loft. I rummets ena hörn finns en kokvrå med lantlig duvblå inredning och strax intill ligger det lilla, turkosa duschrummet med den nyinstallerade förbränningstoaletten. Det är med anledning av den som vi stämt träff med Pernilla.

Trivs hon med fritidstoaletten och hur uppfyller Cinderella egentligen hennes förväntningar?

– Skit-bra, säger hon med betoning på skit och fnissar till. Sedan lutar hon sig tillbaka mot dörrkarmen med en espresso i handen och förklarar närmare.
– Vi fick tips om att Cinderella skulle vara den bästa förbränningstoaletten på marknaden, och att den även var bra för miljön. Nu när vi fått den på plats kan jag konstatera att det stämmer, säger hon.
Att toaletten skulle vara enkel och lättskött var viktigt för Pernilla. Hon lever en hektisk tillvaro med teaterföreställningar, tv-inspelningar, egen podd, blogg och klädkollektion.
– Det är fullt ös jämt, säger hon och skrattar åt telefonen som gång på gång plingar till på köksbänken.
I ett så fartfyllt liv är det viktigt för henne med en frizon och i skärgården och den lilla stugan trivs hon och kan varva ner, koppla av och umgås med nära och kära. Men för att snabbt och lätt komma till ro krävs att skärgårdslivet är enkelt och okomplicerat, menar hon. Därför stod diskmaskin och en lätthanterlig och hygienisk toalett i stugan högt upp på Pernillas lista.
Visserligen hävdar hon bestämt att hon inte är kinkig eller har några egentliga problem med att gå på dass eller mulltoa.
– Det stora problemet är att jag ogärna vill ta hand om något i efterhand, säger Pernilla med ett skratt och fortsätter sedan:
– Med den här toaletten slipper jag be pappa göra det. Det kan ju vara skönt att vara så pass självständig när man snart fyller femtio år.

kkasjhdkajshdkjahsdkjha bildtext

5 snabba med Pernilla

Ditt bästa toalettminne?
– När jag var liten brukade jag sitta på toaletten och läsa gött ur mina sagoböcker, samtidigt som jag tittade mig själv i spegeln och låtsades vara sagoberättare i tv.
Ditt sämsta toalettminne?
– När jag hade lånade mammas och pappas båt för att ta ut min nya date i skärgården, och han råkade orsaka stopp i den lilla båttoaletten. Inte nog med att det blev extremt jobbigt för honom att berätta det för mig, när sedan min pappa fick ta hand om eländet ville han nog helst sjunka genom jorden.
Toaletter jag minns …
– Toaletterna på lyxhotellet Indigo Pearl glömmer jag aldrig! De doftade ljuvligt och var så mysiga och vackert inredda med levande ljus.
Det här gör jag alltid på toaletten …
– Jag sitter gärna med mobilen, instagrammar och kollar bloggen. På toaletten har jag min egentid då jag bara får vara ifred och koppla av.
Nödvändigt på toan, förutom pappret?
– Ett doftljus är ju alltid trevligt, även om det inte behövs när man har en Cinderella.

Fakta
Namn: Pernilla Wahlgren
Ålder: 49 år
Bor: På Lidingö och sommarstugan i Stockholms skärgård
Familj: Barnen Oliver, 27, Bianca, 22, Benjamin, 19 och Theo, 9 år.
Gör: Artist
Aktuell med: Tv-serien Wahlgrens värld och turné med familjeföreställningen Sune – Kaos i fredagsmyset.
Toalett: Cinderella Comfort.

Klicka här för att komma till Cinderella

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.