Mälarens pärla! ”Rise of the Fenix”

2024-05-28

Precis vid vattenbrynet på en ö i Mälaren, strax utanför Enhörna i Södertälje, har Åsa och Matti Kaarna ett otroligt charmigt ställe där paret försöker tillbringa så mycket tid de bara kan. Här har de skapat sig en oas där de hämtar energi och ”tankar batterierna”.

”Njut av stunden, i morgon är de minnen!”
Den rubriken får verkligen Åsa att reflektera. För ca 1,5 år sedan brann stora delar av deras landställe ner till grunden. Allt arbete de lagt ner på stugan var på några timmar helt ödelagt. Den känslan av maktlöshet, sorg och förtvivlan fick Åsa att tänka extra mycket på det som verkligen är viktigt i livet, familjen. Som tur var, för hela familjen, vaknade Åsa den ödesdigra natten kl 02.30, ställde sig vid fönstret som vetter ut mot uthuset, något som hon absolut inte har som någon nattlig rutin. Men något störde hennes annars så lugna nattsömn.

Deras sommarställe ligger väldigt vackert vid Mälaren.

Utanför kunde hon se ett flämtande ljus inifrån uthuset och innan hon visste ordet av stod lågorna högt. Hennes man och några vänner försökte febrilt att springa med hinkar för att få bukt med elden, men det var som Åsa sa:

– Det var som en piss i Mississippi. Det var dömt att misslyckas. Brandkåren tillkallades men det var inte mycket de kunde göra, elden fortplantade sig våldsamt fort i det nästan 100-åriga trävirket som var torrt som fnöske. När de väl kom på plats var deras enda jobb att se till att elden inte spridit sig till andra fastigheter på ön.

Det som ytterligare spädde på eländet var att Åsas vackert inredda toautrymme, som innehöll en Cinderella, också fick dra det korta strået och försvinna i lågorna. Orsaken till branden är oklar, men troligen gamla och torra el-ledningar vid bastun eller intilliggande förråd. Men nu är Åsa och hennes man inte den sortens människor som låter en motgång hindra deras drömmar, nähä då! Efter att den värsta chocken lagt sig började paret skissa på hur de skulle bygga upp det igen och nu 1,5 år senare står det klart, med inte mindre än TVÅ Cinderella förbränningstoaletter denna gång.

Åsa och Matti, gången de inte hade sin semester i stugan.

Rekommenderar mer än gärna Cinderella 
Åsa och hennes man hade tidigare ett utedass, med allt vad det innebär, där illaluktande latrintunnor skulle transporteras till land med båt. Det var långt ifrån en trivsam aktivitet som Matti verkligen inte såg fram emot. Men i.o.m. inköpet av en Cinderella öppnades en helt ny värld av latrinhantering och den upplevelsen delar paret med sig av mer än gärna till vänner och bekanta. Det som Åsa uppskattar extra mycket, utöver att det är en miljövänlig och fräsch toalösning, är att den är så lätt att hantera. Allt som blir kvar är lite ren aska som sprids i rabatten, ca 1 gång/månad, beroende på hur många paret har på besök. Hon lovordar den även i grupper på sociala medier, det var så vi hittade henne. Tack för det Åsa! Paret är bara två av ca 70.000 st användare av Cinderella i Norden, men nog så viktiga! Det är bl.a. kunder som Åsa och Matti som gör att vår toalett är så populär, ”word of mouth”! Kanske den mest effektiva och långsiktigt bästa marknadsföringen.


Klicka här för att komma till Cinderella

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.