Fem steg till nytt kök

Gabriella Ajax

Börjar det bli dags för en efterlängtad köksrenovering? Då har du säkert upptäckt att det är många val att ta ställning till, både roliga och svåra! Har du en tydlig idé om vad du vill ha och vad som är möjligt med din budget? Här kommer tips och råd om vad du ska tänka på!

1. Sätt en budget

Vad vill du lägga pengarna på? Har du fastnat för en dyr bänkskiva eller hittat smarta vitvaror du bara måste ha? Kolla upp vad saker och ting kostar och sätt en rimlig budget. Kom ihåg att ha utrymme för oförutsedda kostnader.

2. Hitta din stil

Massor av inspiration finns på exempelvis pinterest, i inredningstidningar, bloggar och inredningsprogram. Vad gillar du? Skapa en moodboard med dina favoriter!

3. Rådgivning

Du kan spara en hel del av totalkostnaden genom att satsa några tusenlappar på rådgivning av en inredningsdesigner innan köksprojektet har satt igång. Du får då hjälp med att konkretisera vilken stil som passar, samtidigt som du får tips och kanske nya smarta idéer som du själv kanske inte hade tänkt på. Vill du till exempel ha mer belysning? Fler eluttag? Eldragning är någonting du behöver ha koll på i början av projektet. Efterkonstruktioner blir både dyrare och inte alls lika bra.

4. Funktion

Tänk på vilka funktioner du redan har och vill behålla, vilka du inte behöver längre och vilka du vill addera. Fundera över minsta detalj. Var ska skärbrädorna förvaras? Var ska handdukarna hänga? Gör listor!

5. Anlita rätt hjälp

Med delad entreprenad fungerar du som “spindeln i nätet” och samordnar arbetet. Det innebär fler avtal, större ansvar och mer arbete än vid totalentreprenad. Skulle till exempel en snickare inte kunna påbörja sitt arbete eftersom en elektriker inte dykt upp på utsatt tid så kan du bli fakturerad av snickaren för tidsglappet. Skulle någon råka göra åverkan under arbetet och skylla på någon annan så kan du också hamna i en jobbig situation.
Med totalentreprenad så slipper du allt detta och behöver bara ha kontakt med en person.
Tänk dock alltid på att välja leverantörer och hantverkare med omsorg och se till att avtalen är skriftliga och att allt står med.

ANDRA ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.