Låt stilen spilla över

Maria Zaitzewsky Rundgren

Ett enkelt sätt att skapa en röd tråd mellan inne och ute är att plocka upp den stil man har inomhus och låta den spilla över i trädgården. Den röda tråden kan manifesteras i materialval, stil på utemöbler och textilier.

—Prioritera entrén och framför allt uteplatsen, som är en plats att landa i och njuta av. Med stora krukor med växter i grupper skapar man enkelt ”avdelningar” på uteplatsen. För att bygga altan och för stenläggning rekommenderar jag att alltid anlita proffs. Det blir hållbart, välgjort och ökar värdet på huset. Och med ROT blir kostnaden överkomlig, säger Jeanette Skålander, som också tycker att man alltid ska välja hållbara och miljövänliga material. De kostar lite mer, men det lönar sig i längden.

När det gäller själva ”piffningen”, det vill säga trädgårdsmöbler, grill, solskydd, kan man såklart fixa det mesta själv.
Men även här är det klokt att inte rusa iväg och köpa allt på en gång.
—Bo in dig i trädgården. Känn efter var det skulle passa med ett solskydd eller kanske en liten bänk. Ha inte bråttom! Trädgården måste få ta sin tid. Då blir den som bäst.

ANDRA ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.