7 tips från Jessica Frej

Redaktionen

Så blir du en grillmästare!

  1. Se till att gallret är rent, speciellt när det kommer till att grilla fisk som är ömtålig.
  2. Satsa på en bra stekspade och grilltång, redskap som man vill ha när man grillar. Stekspaden är perfekt till exempelvis fisk och burgare. Tången är bra till i princip allt annat.
  3. Grilla ofta! Som allt annat så blir du bättre på att grilla ju mer du gör det. Det är bara sätta igång, så kommer du i slutet av sommaren att känna dig som ett proffs.
  4. Invänta glöden, grilla inte när det brinner. Det är en myt att kolen måste vara 100% grå, det räcker att det är varmt som satan och inte brinner för att det ska gå bra att köra igång. Är du stressad är det bättre att du använder stekpannan.
  5. Ta det cool, var vid grillen hela tiden när du grillar så kommer du lära dig se när maten ska vändas, flyttas eller när kol ska fyllas på.
  6. Lyssna inte på ”goda råd” från personer som nästan aldrig lagar mat själva. Det finns många grillbesserwissrar som kastar ur sig allt möjligt de läst och hör utan att själva ha någon erfarenhet. Lyssna på dig själv, du vet bäst!
  7. Våga experimentera! Bara vända en gång eller flera? Grilla på hög värme kort tid eller låg värme länge? Det finns så många sätt att skapa smaker på att man aldrig lär sig allt. Experimentera gärna så lär du dig snabbt att känna igen den perfekta glöden, när köttet nått rätt temperatur eller när det är precis rätt ögonblick att flippa fisk.

Foto toppbild: Lina Eidenberg Adamo

ANDRA ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.