Broccolispett
![Recept3](https://villatidningen.se/wp-content/uploads/2022/06/Recept3.png)
![Oscar Nilsson](https://villatidningen.se/wp-content/uploads/2022/06/Redaktionen_ikon-150x150.png)
Redaktionen
4 portioner
Många vill grilla mer grönt, men vet inte riktigt var de ska börja. De flesta grönsaker blir dock supergoda att grilla, särskilt broccoli.
Ingredienser:
500 g broccoli
2 msk smör
½ tsk salt
150 g blåmögelost
1 dl hackade valnötter Svartpeppar, nymalen
Grillspett
Gör så här:
Skär broccolin i mindre buketter och trä dem på ett spett.
Smält smöret och pensla buketterna med det. Strö på salt.
Grilla på indirekt värme under lock i 10 minuter. Grilla på direkt värme i 3–4 minuter så de får färg. Lägg buketterna på ett fat och smula över osten. Strö över nötter och lite svartpeppar.
Servera!
Recept och bild från Jessica Frej's kokbok Grilla – hur lätt som helst