Ost- och räkfyllda kronärtskocksbottnar

Redaktionen

4 portioner

Ingredienser:
1 burk kronärtskocksbottnar
500 g stora fina räkor med skal
1 dl lätt crème fraiche
½ dl majonnäs
1 citron
1 knippe dill
2 dl riven Krutrök (alt Västerbottensost)
Salt och peppar

Gör så här:
1. Tina och skala räkorna. Blanda samman crème fraiche, majonnäs, finhackad dill och riven ost. Pressa över lite citron och smaka av med salt och peppar.
2. Vänd ner räkorna och låt stå svalt tills servering. Här finns det gott om tid för ytterligare ett glas öl. Här har ni en överjäst variant som smakar helt otroligt fint.
3. Skölj och torka lätt av kronärtskocksbottnarna. Fyll dem med den ljuvliga räkröran och toppa med en dillvippa. Enkelt, lyxlagat och overkligt gott!
4. Gör en majonnäs genom att blanda 2 rumstempererade äggulor med lite salt, peppar och 1 msk dijon i en bunke. Vispa sedan långsamt, långsamt ner 4 dl matolja, droppe för droppe.
5. Tillsätt därefter skuren gräslök. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
6. Servera de ljumna sikarna med underbart goda färskpotatisar och den smakrika majonnäsen. Glädje, glädje!

Recept och bild från kokboken Bästa sommarmat - sill, fisk och skaldjur av Fredrik Zäll

ANDRA ARTIKLAR

KONTAKTA OSS?

Skicka ett mail till info@villatidningen.se eller ring oss direkt på 018-10 37 40.
Boka annons? Klicka in dig här.